HomeCârcoteli sportive › Îl mai înţelege cineva pe Mourinho?

Îl mai înţelege cineva pe Mourinho?

Recunosc, sunt fan Real Madrid de mic, de pe vremea când echipa asta chiar juca fotbal, cu Figo, Zidane, Raul şi Ronaldo (brazilianul) amfitrionii echipei, dar de când cu venirea lui Mourinho, nu mai înţeleg nimic din ce joacă această formaţie de top a Europei. Jucăm italieneşte, stilul catenaccio, cu Barcelona, dăm un gol şi apoi apărăm rezultatul, ne chinuim cu adversari modeşti, de mijlocul clasamentului. Unde-i Realul de altădată, care făcea spectacol şi era o plăcere să-i priveşti jucând? La ora actuală, trupa “Blanco” stă în golurile lui Cristiano, Benzema nefiind genul de atacant de care să se lipească golurile.

Nu pot să înţeleg cum de un jucătar precum Kaka este ignorat cu graţie de arogantul portughez, în condiţiile în care mijlocul e destul de subţire, nu din punct de vedere al valorii jucătorilor, ci al numărului de mijlocaşi? Ok, are 30 de ani, nu mai e la prima tinereţe, dar hai să fim serioşi, nu cred că vârsta e motivul real pentru a nu fi folosit. Altceva e la mijloc. Experienţa şi tehnica lui ar fi putut ajuta echipa în anumite meciuri, dar se pare că Mou are alte planuri. Ultima umilinţă la care a fost supus Kaka din partea antrenorului său a fost în faţa familei: arogantul i-a cerut, în stilu-i caracteristic, să plece că îi distruge toate planurile. Şi, totuşi, chiar şi după această minge ridicată la fileu, o umilinţă greu de digerat de către un fotbalist, Kaka a declarat că nu vrea să părăsească capitala Spaniei. Oare la câte umilinţe mai trebuie să-l supună Mourinho ca brazilianul să plece, sau altfel spus, câte mai trebuie să îndure acest jucător ca să realizeze că la Real nu va avea niciodată un final de carieră glorios cât timp Mourinho e la cârmă? Cel mai bun lucru pentru el ar fi ca  să-şi găsească o echipă unde să evolueze şi să-şi pună în valoare calităţile, ca să-i demonstreze portughezului cât de mult a greşit ignorându-l. Asta ar fi mutarea ideală cu care Kaka i-ar da peste nas ignorantului.

O altă nelămurire pe care o am este de ce a fost transferat unul din cei mai buni mijlocaşi la momentul respectiv, în opinia mea, din Bundesliga, Nuri Sahin de la Borussia Dortmund la Real, şi nu a fost folosit deloc în sezonul trecut, ba mai mult a fost împrumutat recent pentru un sezon la Liverpool, cu opţiune de cumpărare.

Turcul ar fi ajutat mult Realul, în condiţiile în care linia de mijloc e subţire, dar nu din punct de vedere al valorii, ci al numărului de mijlocaşi, cu Diarra, Ozil, Khedira, Di Maria sau Xabi Alonso. Sahin e un playmaker de excepţie şi un cordonator de joc foarte bun, simte bine jocul, ştie când să dea pasa decisivă. Jumătate din golurile date de Dortmund în sezonul precedent vin din pasele lui. De ce l-o fi ignorat Mou, nu ştiu, dar mai ales, de ce o fi comandat transferul lui până la urmă dacă nu l-a folosit?

Îl mai înţelege cineva pe Jose?

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>