HomeCârcoteli sportive › Higgins câştigă Shanghai Masters-ul

Higgins câştigă Shanghai Masters-ul

Duminică, John Higgins a primit cu mult fast laurii victoriei după un scor de 10-9 obţinut în faţa lui Judd Trump în finala de Shnaghai Masters. Victoria lui Higgins este cu atât mai spectaculoasă, cu cat scoţianul a trebuit să revină în meci de la 7-2 şi să înscrie chiar şi un break maxim de 147 de puncte.

O finală de proporţii a avut loc la Shanghai anul acesta, în prim plan neaflându-se altcineva decât scoţinanul cu patru titluri de campion mondial în palmares, John Higgins.

După o sesiune în care, deşi a înscris un break perfect de 147 de puncte, s-a văzut condus cu un teribil 7-2 de către “Terminatorul” Trump, Higgins a reuşit un numai să îşi recâştige dreptul de a  spera la tilu, însă să îl şi acapareze.

Break-uri în valoare de 12, 80, 79, 111, 59, 51 şi 53 marca Judd Trump, îl clasau pe acesta cu şanse aproape sigure de izbandă, dupa finele primei sesiuni de joc, Bristolianul având nevoie doar de trei frame-uri pentru a câştiga al doilea mare turneu de puncte din China (după China Open, pe care l-a câştigat de altfel în 2011).

Însă ceea ce nimeni nu ştia era faptul că John Higgins îşi pregătea revenirea. Şi ce revenire a fost!

Cu break-uri de 88, 74, 48, 30, 76 şi 71 tabela de marcaj aproape că se cutremura la 7-7, în timp ce un frame dramatic câştigat pe ultima bilă neagră îl trimitea pe Higgins la conducere, pentru prima oară de la începutul meciului (8-7).

Dar nici tânărul Trump nu s-a lăsat păgubaş înscriind un minunat 105 pentru restabilirea egalităţii, chiar dacă Higgins revenea în forţă cu un 64 pentru a se posta la doar un frame distanţă de victorie, la 9-8.

Meciul însă trebuia jucat până la ultima picatură de energie ramasă în cei doi gladiatori ai snooker-ului modern, aşa ca după un frame fragmentat, Trump se vedea în poziţia de a spera încă la titlu.

Şi cum tot el a fost cel care a marcat debutul ultimului frame, şansa chiar parea a fi de partea sa. Până când a pierdut poziţia de joc la 36 de puncte.

Scoţianul Higgins a venit la masa şi a ochit o bilă roşie luungă, pe care a şi înscris-o dintr-o răsuflare amintind  parcă ironic cunoscatorilor, chiar de evoluţia oponentului său Judd Trump din finala de Campionat Mondial 2011.

De aici nimic un i-a mai stat în cale lui John care a înscris un break de 61 de puncte, astfel Judd fiind în poziţia în care avea nevoie de un snooker, snooker pe care un l-a obţinut, fiind obligat astfel să afiseze steagul alb şi să recunoască victoria lui Higgins.

Astfel că după un an jumătate de la câştigarea ultimului turneu de puncte (CM din 2011 de care vă povesteam mai devreme, 18-15 cu acelaşi Trump) şi un sezon trecut în care a avut o contribuţie aproape egală cu zero, Higgins se vede din nou în postura de campion. Iar luând în considerare cât de bine joacş, sansa să îşi mai treacă în portofoliu câteva titluri în acest sezon, pare a fi de partea sa.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>