HomeSnooker › Haikou World Open: Mark Allen sparge gheaţa

Haikou World Open: Mark Allen sparge gheaţa

Mark Allen, nord-irlandezul ce tot a vociferat zilele trecute pe contul său privat de Twitter cât de nemulţumit este de condiţiile din China şi cât de ignoranţi sunt oamenii de acolo, nu are de ce să se mai plângă.

“The Pistol” a câştigat ediţia 2012 de Haikou World Open cu scorul de 10-1 în faţa unui Stephen Lee a carui formă de joc pare-se că a lipsit cu desăvârşire. Astfel Allen sparge gheaţa şi câştigă primul său titlu într-o competiţie de puncte.

Finala s-a desfăşurat, aşa cum şi scorul o sugerează, cu Allen aflându-se la cârma de la început şi până la sfârşit. Şi chiar dacă Lee a reuşit cu chiu, cu vai să câştige un frame, în final nu a contat mai deloc.

Allen şi-a început ofensiva aterizând la 5-0 cu ajutorul unei serii de break-uri în valoare de 104, 50, 134 şi 53, în timp ce Lee era ţintuit în scaunul din dreapta ecranului.

Totuşi, atunci când Allen şi-a văzut break-ul de 55 de puncte oprit din cauza unei ratări, Mareţul Lee a fost pe fază, o curăţare exemplară de masă de 67 de punctişoare aducându-i primul frame (şi unicul) din meci.

Ce-i drept Lee a mai avut o şansă, destul de mare chiar, când în timpul frame-ului cu numărul opt, l-a lăsat pe Allen în poziţia de a avea nevoie de un snooker. Din păcate însă, Lee îi înmâna practic câteva minute mai târziu un free ball, nord-irlandezul încheind runda cu un 39.

Prima sesiune de joc se sfârşea cu un break frumos în valoare de 123 puncte marca Allen şi un scor de 8-1. Încă două şi Mark devenea campion … şi nici că a durat prea mult pâna la atingerea acestui deziderat.

Ultima întâlnire a durat mai puţin de o ora, Allen utilizand break-uri de 35 şi 103 pentru a închide meciul în stil mare: la 10-1.

Aşadar, după mai bine de şapte ani de când a devenit jucător profesionist, Mark Allen este primit în rândul campionilor cu turnee de puncte câştigate la activ, adăugându-şi în cont şi cele 75,000 lire sterline corespunzătoare primului loc.

Stephen Lee, nu pleacă acasă doar cu titlul de finalist (aka. 34.000 lire sterline), din fericire englezul deţinând şi cel mai mare break înscris în cadrul Haikou World Open, un 138 din meciul purtat contra campionului din 2010 Neil Robertson, pentru care a primit un cec suplimentar de 2.000 lire sterline.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>