HomeFotbal european › Ghinionul românesc

Ghinionul românesc

Ghinionul ne urmăreşte de fiecare dată când scoatem capul în fotbalulul mare. Un ghinion aprig şi tot mai persistent care nu ne dă pace şi nu ne lasă să ne bucurăm şi noi măcar o dată de o victorie împotriva unui adversar de calibru.

Steaua – Middlesbrough rămâne în analele fotbalului drept cel mai trist moment pentru fotbalul românesc, când Steaua a ratat incredibil calificarea în finala Ligii Europa. Nici Dinamo  nu a avut prea mult noroc pe plan european fiind împiedicată de echipe ca Elfsborg, Lazio şi altele, în drumul ei spre grupele Europa League. Sărim peste câţiva ani, deşi mai fuseseră meciuri de tristă amintire pentru noi şi ajungem la anul 2010 când am atins clar apogeul ghinionului.

Steaua şi CFR, reprezentantele noastre în cupele europene anul acesta, au avut parte de un ghinion incredibil, cât pentru un an întreg. Mai întâi Steaua care a pierdut 2 puncte esenţiale în economia calificării, acasă cu Napoli, la capătul unui meci halucinant terminat 3-3. Ghinionul ni l-a pus pe acel polonez la centru să ne fluiere.

Mai apoi CFR, întâi pe Olimpico, când Traore a lovit de două ori bara în situaţii perfecte de gol, apoi împotriva lui Bayern Munchen când ştim cu toţii ce s-a întâmplat. Să-ţi dai 2 autogoluri într-un meci şi să contribui şi la al treilea înseamnă probleme serioase în plan defensiv, nicidecum nu se poate numi ghinion, mai degrabă prostie. Ghinion am avut că nu am fost în stare să profităm de indisponibilităţile din lotului lui Bayern. Ghinion a avut Traore că nu i-a intrat nici de data aceasta. Nemţii au avut noroc cu carul, având în vedere ce formulă de joc au aliniat, şi trebuie să mulţumească divinităţii că au ieşit de pe teren victorioşi. Se putea lejer scoate un rezultat favorabil, cu un pic de concentrare şi mai multă determinare.

Avem un ghinion incredibil când ieşim în Europa, ceea ce mă face să mă gândesc că ar fi cazul să mai dăm pe la biserică, mai ales Traore, care nu s-a putut abţine să nu izbească bara şi la Munchen.

Ghinionule, numai tu eşti devină…

Vasile MANU

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>