HomeCârcoteli sportive › Fotbalişti din alt aluat

Fotbalişti din alt aluat

Pe Del Piero încă-l mai ţin picioarele să alerge şi a anunţat deja că până la 40 ani nu pune ghetele în cui. De 18 ani îmbracă tricoul Bătrânei Doamne. Are doar 37 ani. Raul Gonzales, care este şi unul dintre jucătorii mei preferaţi, parcă îşi trăieşte a doua tinereţe la Schalke şi încă mai are destule resurse să înscrie goluri importante la 34 ani. Inzaghi refuză şi el să se retragă şi simte că încă mai are ceva de arătat pe teren la 38 ani. Ryan Giggs (37 ani) a rămas ultimul mohican la Manchester United după retragerea lui Paul Scholes şi nu pare să dea semne că se simte obosit.

Lăsăm puţin Europa şi poposim pe meleagurile noastre, unde, slavă Domnului, nu ducem lipsă de veterani. Avem aici un Marius Niculae în formă de zile mari în tricoul lui Dinamo, care ocupă primul loc de golgeter la 30 ani. Ionel Dănciulescu (34 ani) joacă cu o voinţă incredibilă şi o dăruire cum rar ţi-e dat să vezi la un jucător profesionist. A ajuns recent la 200 de goluri înscrise în Liga 1 şi nu cred că se va opri aici. Claudiu Niculescu (35 ani) îşi trăieşte şi el a doua tinereţe în provincie, la Universitatea Cluj, şi continuă să fie cel mai important marcator al echipei. Clau-Gol este cunoscut drept “sperietorul de păianjeni”, are cea mai bună rată de succes la loviturile libere din ţară. Robert Ilyes (37 ani), se simte bine pe terenul de fotbal în ciuda vârstei pe care o are, joacă cu o dezinvoltură rar întâlnită, aleargă şi se bate pentru orice minge parcă ar avea douăzeci şi ceva de ani. Daniel Pancu (34 ani). Şi el ajuns la o vârstă la care unii îi cer să se retragă că nu mai poate, dar el îi contrazice frumos şi marchează aproape meci de meci pentru Rapid. Alţi jucători români care stau bine în ghete la o vârsta respectabilă, vârstă la care unii îi consideră expiraţi, sunt: Florentin Dumitru (34 ani), Pompiliu Stoica (35 ani), Daniel Opriţa (30 ani), de la Petrolul, Nicolae Dică (31 ani), Rică Neaga (32 ani), de la Mioveni. Şi mai sunt şi alţii.

Toţi aceştia fac parte dintr-o generaţie de fotbalişti făcuţi din alt aluat decât tinerii de astăzi, generaţia de douăzeci de ani. Sunt fotbalişti care au muncit la antrenamente, se odihnesc şi stau cu familia în timpul liber şi nu-şi pierd nopţile prin cluburi. Sunt jucători care şi-au câştigat titlul de idol al tribunelor, sunt cunoscuţi de o lume întreagă, microbişti sau simpli spectatori. Nu ai auzit niciodată să fie implicaţi în vreun scandal, nu îi vezi prin paginile ziarelor colorate pentru că au o viaţă normală, iar dacă e să apară pe prima pagină a ziarelor, e din cauza prestaţiei avute în triunghiul verde. Reţeta succesului? Nicidecum, reţeta pentru performanţă şi un loc asigurat în Hall of Fame.

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Sunt fotbalişti care au muncit la antrenamente, se odihnesc şi stau cu familia în timpul liber şi nu-şi pierd nopţile prin cluburi.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>