HomeCompetitii › FIFA a donat Nepalului echipamente de fotbal in valoare de 75000 de dolari

FIFA a donat Nepalului echipamente de fotbal in valoare de 75000 de dolari

FIFA a demonstrat ca promisiunile sale de a sustine dezvoltarea fotbalului la nivel international nu sunt doar vorbe goale, donand echipamente de fotbal si accesorii sportive in valoare de peste 75000 de dolari catre All Nepal Football Association ( ANFA). Donatia a fost facuta la momentul ideal, exact inainte de inceputul campionatului SAFF, iar oficialii ANFA si-au exprimat gratitudinea si entuziasmul, in speranta ca acesta este un nou inceput pentru fotbalul nepalez.

Nepalul ar putea parea drept o aparitie noua printre tarile iubitoare ale sportului cu mingea, dar in realitate sportul a fost introdus in tara inca din 1921 de catre jucatori tineri care studiasera in alte tari. Inca de la momentul introducerii sale in peisajul sporturilor nepaleze, fotbalul s-a bucurat de o mare popularitate si numeroase echipe au fost fondate in perioada 1921-1990.

In mod interesant, in aceea perioada, nepalezi jucau fotbal dupa reguli proprii, fara poarta si doar cu o linie care demarca spatiul de gol.

Problemele legate de lipsa de fonduri nu au inceput sa se faca simtite decat dupa introducerea Nepalului ca membru FIFA in 1970 si initierea meciurilor amicale cu tarile vecine. Incepand cu 1973, jocul de fotbal, care avusese pana atunci rol de agrement, a fost modernizat, imbunatatit si adus la standarde, iar numeroasi jucatori nepalezi au inceput sa isi faca loc in mari echipe internationale. Tot in aceasta perioada, echipele de club nepaleze au inceput sa poarte echipament sportiv tipic si sa isi aleaga culorile individuale.

Campionatul local, SAFF (South Asian Fotball Federation) este si scena pe care Nepalul a inceput sa se faca cunoscut, atragand in final ajutorul venit din partea FIFA in acest an. In ciuda fondurilor insuficiente, Nepalul a reusit sa ajunga in semifinale in 1999 si 2011, disputand locul 3 impotriva aceluiasi adversar de fiecare data: Maldive.

In 2013, Nepalul este din nou gazda campionatului, iar cu aceasta ocazie, FIFA vine cu o donatie considerabila de echipamente de fotbal de calitate pentru echipele din Nepal. Donatia a fost inmanata de catre reprezentantul FIFA Dr Shaji Prabhakaran presedintelui ANFA Ganesh Thapa.

FIFA a donat Nepalului echipamente complete:

 • Tricouri de fotbal ( rosu): 275 bucati
 • Tricouri de fotbal ( albastru) 275 bucati
 • Short fotbal (rosu) 275 bucati
 • Sort fotbal (albastru) 275 bucati
 • Sosete (rosii) 275 perechi
 • Sosete (albastre) 275 perechi
 • Pantofi de fotbal: 250 perechi
 • Mingii: 1000 bucati
 • Aparatori: 250 perechi
 • Manusi portar: 25 bucati

Presedintele ANFA si-a exprimat gratitudinea si speranta ca, in urma acestor donatii si a atentiei acordate Nepalului de presa de specialitate internationala, tara sa va reusi sa faca o impresie buna in cadrul campionatului SAFF de anul acesta si sa isi intreaca propriul record, locul 3, disputat impotriva Pakistanului in anul 1993. Presedintele este totusi prudent si nu promite o victorie anul acesta, dar sugereaza ca Nepalul este mai pregatit ca oricand pentru aceasta provocare.

Pe viitor, FIFA promite sa continue donatiile de echipamente de fotbal si alte actiuni de acest gen in vederea sustinerii si dezvoltarii fotbalului la nivel international, inclusiv in tarile care pana nu demult nu se facusera inca remarcate pe scena fotbalului international, dar dau dovada de pasiune pentru sportul rege prin rezultatele obtinute la nivel local.

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

 1. […] amatori atunci cand aleg o pereche de ghete de fotbal are legatura cu marimea. Ca orice tip de echipament sportiv, marimile nu difera fata de cele normale, insa ghetele de fotbal trebuie sa fie fixe pe picior spre […]

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>