HomeFotbal european › Epopeea Premier League – etapele:X-XIII

Epopeea Premier League – etapele:X-XIII

Bănuiesc că a trecut cam mult timp de la ultima mea grăire despre fotbalul din Anglia, iar prin urmare vreau să sar peste toate formalitățile și sugerez să aruncăm o privire peste ultimele 3 etape din Premier League.

Chelsea

Merg ușor, de la primul loc spre ultimul și încep cu Chelsea. Sunt ușor ipocrit dacă spun acum că nu ma bucur pentru parcursul mai putin reușit al londonezilor, mai ales că au pierdut cu Liverpool. Pe Anfield Road jucătorii lui Ancelotti s-au prezentat modest în prima repriză, repriză în care de altfel au luat ambele goluri. Cu un Drogba cam bolnav (aflăm că suferea de malarie la doar două zile după meci) intrat abia la pauză, parcă parcă schimbând ceva în bine. Putem spune liniștiți că adversarii lor și-au dorit mai mult victoria, dar detalii despre evoluția cormoranilor mai târziu.

Zburăm trei zile și ajungem la Chelsea – Fulham. De data asta o victorie pentru londonezi, dar una chinuită în fața unei echipe schilodite de Martin Hughes și amintirea lui Hodgson. Nimic interesant de menționat aici așa că trec la Chelsea – Sunderland. Trei goluri a primit Chelsea, trei puncte a luat Sunderland. Așa cum a spus Ancelotti după meci așa sună și descrierea meciului: „Chelsea a jucat prost,[…] Sunderland a jucat fantastic. Ciudată performanță.”

Arsenal

Alți londonezi puși pe surprize sau mai bine spus, pur ghinioniști. O stiți și voi pe Arsenal, joacă frumos, face spectacol, are 20 de ocazii de gol pe meci și primește gol la sfârșit de repriză. Carroll (Newcastle) i-a lovit cu golul său exact când arbitrul se pregătea să fluiere finalul primei reprize. Degeaba au avut ocazii cât pentru 10 meciuri, Newcastle a fost cu 3 puncte la final. Koscielny a luat roșu, din nou, mai are o etapă de stat acum.

Cu Wolverhampton și Everton a fost exact cum a spus Manu – adversarii s-au chinuit să atace, tunarii au dat gol și-au făcut 6 puncte în ultimele două meciuri. Chit că nu-mi place Arsenal, dar ăstia joacă fotbal acum. Pariați pe ei cât mai sunt în formă. Mai mai să uit: etapa viitoare avem Arsenal – Tottenham.

Manchester United

Dubla lui Park din meciul cu lupii blânzi de la Wolverhampton a adus ultima vitorie pentru diavolii roșii. Zic ultima pentru că au urmat egalurile cu Manchester City (fie vorba între noi, urât meci), și surpriza cu Villa (meci încheiat 2-2). Să nu fiu prea rău, de apreciat revenirea de la 2-0 din meciul cu Aston Villa din ultima etapă. Macheda și Vidic au reușit egalarea la doar 5 minute de la golul lui Albringhton (2-0, Young marcase oentru 1-0 cu 3 minute înainte).

United rămâne pe poziția a treia la doar 3 puncte de Chelsea.

Manchester City

22 puncte stânse în 13 meciuri. Așa arată rezultatul campaniei de transferuri din vară, când se presupune că arabii au aruncat cu 192 milioane de euro (sau erau lire sterline?) pe jucători de la Barcelona alte cluburi puternice de prin Europa. Dar cum eu nu sunt nici arab nici Becali, nu-l dau afară pe Mancini și povestest ce-a făcut City în ultima perioadă.

O victorie cu WBA și două egaluri, o fi vreun șablon în Manchester de care nu am auzit eu. Îl mai știți pe Balotelli? Da, băiatul trimis de Mourinho să-și caute echipă a dat două goluri în meciul cu WBA. A luat și un roșu, dar a arătat încă o dată că știe să bată și cu pumnul.

Apoi au urmat două egaluri albe, cu rivala din Manchester și acasă cu Birmingham. Nimic notabil.

Bolton

O altă echipă care a urcat până pe 5 profitând de rezultatele celorlalte meciuri, cum au mai facut-o și WBA sau Newcastle până acum. Au pierdut cu Liverpool, chiar în finalul partidei, dar după numai 3 zile i-au ciopârțit pe Spurs. E greu de spu că Bolton a câțtigat meciul, dacă e să fim cinstiți Kevin Davies și Elmander au învins un Tottenham plin de rezerve. Egalul cu Everton, a fost un fel de întâmplare, pentru că Wolverhampton a dat două și a luat 3 de la Bolton. Cu 11 puncte în 6 etape, Bolton e una din surprizele plăcute din sezonul ăsta.

Sunderland

Echipa lui Steve Bruce merge ceas și la fel ca Bolton a strâns 11 puncte în ultimele 3 partide. Înfrângerea din meciul cu reivala Newcastle (a fost 5-1 pentru gazde atunci) i-a cam trezit la realitate pe jucătorii lui Sunderland. Au urmat meciuri bune, chiar spectaculoase dacă-ți place fotbalul ăla tacticizat care se joacă cu 8 fundași și Bent atacant. Victorie cu Stoke (2-0), egalul de pe White Hart Lane (adicătălea cu Spurs) și festinul de pe Stamford Bridge.

Tottenham Hotspurs

Cum spuneam și mai sus, veniți după deja mult prea celebra victorie din UEFA Champions League (da, de aia cu Inter zic) și foarte euforici au cam încasat 4 de la Bolton. Nici egalul cu Sunderland nu a căzut prea bine pe White Hart Lane, dar victoria din meciul superb cu Blackburn a readus speranțe de încă un sezon de Champions League (dar să nu ne agităm, mai sunt 25 de etape). Van der Vaart a fost ales jucătorul lunii octombrie în Premier League, mai mult ca sigur pentru că a marcat în toate meciurile disputate acasă.

Newcastle

Toată atenția mea merge la doi jucători: Carroll și Barton. Primul pentru golurile sale și pentru determinarea pe care o arată când se află pe gazon. Al doilea, pentru că și-a dat mustața jos (păcat măi Joey, îți stătea bine cu ea), pentru că a joacă un fotbal de calitate și pentru că l-a bătut pe Pedersen (Blackburn) fără să fie măcar avertizat.

Carroll a știu să profit de portarul slab pus de Wenger să facă figurație și a rezolvat meciul înainte de pauză cu o lovitură de cap. Tot el a marcat și golul lui Newcastle din meciul cu Blackburn, dar n-a fost suficient pentru a aduce puncte (a fost 1-2 la final).

Aston Villa

Villa face ce face și pleacă cu câte un punct de la fiecare meci. Prea rar cu 3 sau nici unul. Egal cu Fulham, victorie suprinzătoare cu Blackpool (3-2) și egal cu Manchester United – la fe lde surprinzător. Puncte să adune pare a fi filozofia lui Houllier și până acum ține schema chiar foarte bine. Villa ar fi mult mai sus în clasament dacă ar marca și atacanții, nu doar fundașii, dar asta rămâne la stadiul de părere.

Pe scurt: 7 puncte în ultimele 6 etape.

Stoke City

După o serie tristă de 4 înfrângeri consecutive au venit și puncte pe Britannia Stadium. Chiar 6. Birmingham și, evident, Liverpool au luat pierdut în Stoke. Prima a fost adusă, cu 3-2, de Huth, Fuller și Whitehead (adică singurii care marchează pentru Stoke mai mult de un gol la 5 etape). Cu Liverpool s-au motivat mai bine și au câștigat la două goluri diferență. Fuller și Jones au marcat de această dată.

Liverpool

Încă urmăriți de discuțiile interminabile referitoare la plecarea anumitor jucători sau dacă Hodgson e sau nu antrenorul potivit pentru cormorani, au reușit să mai adune 4 puncte. 3 au luat chir pe Anfield, unde Torres i-a lovit de două ori pe londonezii de la Chelsea. Omul meciului a fost totuși Lucas, un brazilian care a arătat de ce e titular meci de meci blocând tot ce mergea spre poarta lui Reina. Iar cand Lucas a fost depășit, Carragher a apărut arătând că încă mai poate.

Povestea asta frumoasă nu a ținut prea mult, Wigan reușind un egal (1-1) cu Liverpool, iar Stoke chiar i-a învins pe cormorani.

WBA

Pierde cu fiecare etapă pozițiile câștigate la începutul sezonului, dar măcar nu e vina lui Tamaș, nu? Românul nostru încă joacă binișor. WBA n-a vrut să supere arabii și a cedat ușor cu Manchester City (0-2), a urmat egalul cu West Ham (2-2) și o nouă înfrangere, cu Wigan (1-0). Urmează meciul cu Stoke, aviz pariorilor.

Everton

Moyes a mai luat un trofeu pentru antrenorul anului, dar el are abonament așa că nu e nimic senzațional la nivel de Premier League. Un 2-2 cu vicecampioana egalurilor, Blackpool, un alt egal (1-1) cu Bolton și înfrângerea de pe Goodison Park cu Arsenal (1-2).

Blackburn

Cu Pedersen fericit că și-a găsit un nou amic în persoana lui Barton (are o istorie lungă cu Arteta, neratând nicio ocazie să se bată cu spaniolul) Blackburn a adunat 6 puncte în ultimele 3 etape. Cu toate astea, Allardyce e cam supărat în ultima vreme, cică pentru că e aproape de o plecare. Pentru Blackburn urmează meciul cu Aston Villa. Se termină egal?

Blackpool și Fulham vin împreună să nu dăm pe negativ cu punctele adunate. Urmează Wigan cu puncte adunate în ultimele 3 etape cât în tot restul sezonului, Birmingham care abia se târâie și campioanele Wolverhampton și West Ham United cu 9 puncte pentru fiecare (în tot sezonul).

Cam atât pe săptămâna asta de la mine și despre Premier League.

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. O epopee ceva mai lunga | Marius Balaban

    […] cu ce debitez eu, dar mai ales cu fotbalul englez arunca o privire peste ultima scriitura de pe sportcaffe. Tags: premier […]

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>