HomeCârcoteli sportive › El Clasico? Nici vorbă!

El Clasico? Nici vorbă!

Azi a avut loc meciul amical dintre Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. Dar în promo-ul de pe canalul care a transmis acest meci a fost intitulat El Clasico al Estului. Penibil, cum poţi numi un meci de pregătire, un amical El Clasico?

Jurnaliştii care prestează la această televiziune sportivă de românia, de multe ori reuşesc să mă facă să urmăresc meciul ori fără sonor, ori mai bine caut acel meci pe alt canal de televiziune.

Cred că toţi care urmăresc cât de cât sportul, au auzit de El Clasico. Pentru cei care nu au auzit: El Clasico, este un derbi între Real Madrid CF şi FC Barcelona. E cel mai urmărit meci de fotbal de pe această planetă.

Acum tu ca jurnalist sportiv, ca editor, comentator, nu poţi numi un amical El Clasico. Fără supărare, e o tâmpenie! Cu toate că, Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad sunt două echipe titrare din Europa de Est, care au câştigat Cupa Campionilor. Singurele echipe din Est, care au câştigat această competiţie! Dar azi, 10 februarie 2011 au jucat doar un amical, nici vorbă de un meci oficial…

Totuşi a fost supranumit El Clasico al Estului şi în timpul meciului am auzit denumirea de Războiul Stelelor. Această denumire hai că mai merge, dat fiind numele ambelor echipe, dar ştiind că redactorii şi comentatorii de la postul respectiv au obişnuinţa să exagereze eu tind să cred că l-au numit şi Războiul Stelelor cu gândul că sunt două super echipe din Europa.

Chiar aici a ajuns jurnalismul sportiv din ţară, la aşa exagerări, sau cei de la acest canal de televiziune au acest talent extraordinar de a face din ţânţar armăsar?

Social Share Counters

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. N-am urmarit meciul respectiv, dar presa sportiva tinde sa exagereze foarte mult cand vine vorba de echipele romanesti in Europa, fie ca sunt amicale sau oficiale.

    Cred ca exagerarile astea au facut ca sportul romanesc sa nu fie privit ca un sport ci mai mult ca un venit.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>