HomeCârcoteli sportiveColtul suporterului › Efectiv am devenit fan Borussia Dortmund

Efectiv am devenit fan Borussia Dortmund

Am urmărit-o pe Borussia Dortmund în repetate rânduri, uneori fără să vreau, alteori pentru că nu aveam ce altceva să urmăresc. Echipa asta m-a fascinat total, m-a atras felul cum joacă, felul cum se înţeleg jucătorii între ei, felul cum stau în teren, parcă ar juca de zeci de ani împreună. Argentinianul Lucas Barrios e magistral în atac, alături de egipteanul Zidan, turcul Nuri Şahin e omul cu pasa decisivă, cei doi polonezi Lewandowski şi Błaszczykowski (se citeşte Blaşicovski) împing ofensiva mai aproape de poarta adversă şi furnizează mingi utile pe atacanţi. Să nu-i uităm pe stâlpii de bază ai apărării din faţa lui Weidenfeller, Hummels, Subotic, Schmelzer sau Santana. Nu pot să nu-i menţionez şi pe mijlocaşii Gotze, japonezul Kagawa, Großkreutz, Sven Bender sau căpitanul Sebastian Kehl. Toţi formează acest grup unit care este Borussia Dortmund de astăzi, pregătită din 2008 şi până-n prezent de Jurgen Klopp, omul care a revitalizat clubul din temelii.

Ieri, unul din cele mai bogate cluburi din Germania, St. Pauli, a venit Westfalenstadion cu gândul să nu ia prea multe. A luat două, ce-i drept, dar puteau fi mai multe pentru că la ce ocazii au avut galben-negrii mă şi gândeam că or să se răzbune toate ocaziile şi va întoarce St. Pauli meciul în favoarea sa. Barrios a deschis scorul după ce l-a ameţit un pic pe Gunesch şi a şutat printre picioarele acestuia. Argentinianul a fost co-autor şi la autogolul aceluiaşi Gunesch care a deviat mingea în propria poartă. Pauli n-a mişcat deloc, dacă am numărat 5 ocazii clare de gol e bine.

Lider autoritar în Bundesliga, la 13 puncte de locul doi ocupat în prezent de Bayern Munchen, înaintea meciului direct de săptămâna viitoare (26.02 – de neratat). Aş putea spune că Dortmund a omorât practic campionatul, dar voi spune asta după meciul de pe Allianz Arena, când s-ar putea detaşa la 16 puncte diferenţă.

În orice caz, Dortmund a devenit echipa mea preferată. Rămân în continuare fan Milan, Chelsea şi Real Madrid, dar Borussia e prima opţiune.

foto
Social Share Counters

2 Comments.[ Leave a comment ]

  1. Sa stii ca m-as bucura si eu sa castige Borussia campionatul. Au o echipa frumoasa, joaca bine, si merita sa castige. Deja sunt satul de dominatia lui Bayern. Bayern-Borussia, va fi un meci frumos, dupa parerea mea se va termina egal(1-1).

  2. Si eu merg tot pe un egal, 0-0 sau 1-1…

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>