HomeAnalize › E timpul să se încheie dinastia lui Ferguson la United?

E timpul să se încheie dinastia lui Ferguson la United?

După 25 de ani la cârma echipei de pe Old Trafford şi cam tot atâţia ani de când n-a mai ratat optimile Ligii Campionilor şi nu a mai simţit mirosul competiţiei mici, Europa League, Sir Alex Ferguson trece printr-o perioadă mai puţin delicată la Manchester. Echipa nu mai sperie pe nimeni, iar acest lucru cred că îi dă frisoane. Nici în campionat, unde ocupă locul 2 cu 33 de puncte, în spatele liderului City care a adunat 38 de puncte, dar nici în Champions League, acolo unde tocmai ce a fost eliminată din grupe, pierzând aseară în faţa elveţienilor de la Basel cu scorul de 2-1.

Ferguson este un antrenor din categoria celor mai buni şi se identifică cu mare parte din istoria clubului din Teatrul Viselor “Old Trafford”. Spui Manchester, spui Ferguson, şi viceversa. Problema este că echipa nu mai are vigoarea de altădată sub comanda lui.

Din punctul meu de vedere, Manchester nu mai are mijloc de când s-a pensionat Paul Scholes şi Giggs nu mai poate duce tot greul de unul singur, iar în fotbal, dacă n-ai mijloc, n-ai echipă. United e ruptă de la mijloc în sus, cred că observaţi şi voi acest lucru. Poţi să-i ai pe Rooney, Owen, Chicharito Hernandez în atac dacă nu are cine să le furnizeze baloane utile. Singur, Giggs nu poate face asta, Nani e ocupat cu urcatul în atac la fiecare fază, Carrick e mai degrabă mijlocaş defensiv decât ofensiv. Fletcher, Valencia sau Park nu prea îmi lasă impresia unor playmakeri.

Concluzia este că, cu sau fără Fergie, Manchester are nevoie de câteva guri de oxigen, de nişte transferuri răsunătoare, câţiva tineri promiţători. United are nevoie de o schimbare, un reboot, un refresh, un format general, dacă mai vrea să sperie pe cineva.

Foto
Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

 1. …”Manchester are nevoie de câteva guri de oxigen, de nişte transferuri răsunătoare, câţiva tineri promiţători.”
  Pai, cam asta a facut Ferguson in vara asta. Daca nu gresesc, Manchester a mai trecut prin etape din astea si tot la schimbare de generatii.
  Pe de alta parte, vezi cum a inceput Manchester campionatul – i-a rupt in doua pe City si Arsenal.
  Cred ca sunt intr-o pasa proasta pe care tot Ferguson o poate rezolva. S-ar putea sa fi gresit si el in abordarea meciurilor din Champions League. Pare ca nu le-a tratat cu seriozitate.
  Nu cred ca pleaca decat daca a obosit…

 2. Se poate şi asta, ce zici tu e destul de plauzibil, dar eu tot sunt de părere că epoca lui Ferguson s-a cam încheiat. Dar să vedem ce transferuri face în intersezon şi vedem poate revitalizează echipa.

 3. Poate ca ce e debusolant, este faptul ca de data asta avem parte de ceva diferit.

 4. Da, exact, un Manchester total diferit faţă de ce juca în sezoanele anterioare.

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>