HomeCârcoteli sportiveColtul suporterului › E prea devreme să ne gândim la titlu la anul?

E prea devreme să ne gândim la titlu la anul?

Scriu despre Universitatea Cluj acum cu zâmbetul pe buze. După mult timp această echipă care era la un pas de retrogradare în liga a treia cu doi în urmă a învins pe Dinamo de două ori, a învins la Bistriţa cu 4-2 acolo unde aveam meci greu mai tot timpul, a jucat de la egal la egal şi a ţinut la respect rivala CFR în Gruia după mult timp, a umilit Universitatea Craiova cu 3-0, a câştigat astăzi în Sâmbăta Mare la Brăneşti cu 2-0 şi a adunat o zestre de puncte care o îndepărtează de zona fierbinte a clasamentului.

Ionuţ Badea a găsit în sfârşit formula ideală care i-a adus 6 meciuri fără înfrângere. A descoperit în Sebastian Cojocnean un jucător imperial care după mine  nu ar trebui să lipsească din primul unsprezece de acum înainte. Jucătorul care cu puţin timp în urmă se antrena prin parcuri fiind exclus din lot a fost unul din cei mai buni de pe teren în ultimele partide. L-a reinventat practic pe Adrian Cristea care şi-a regăsit forma care l-a consacrat la Poli Iaşi şi Dinamo. A schimbat axul central al apărării care parcă nu mai încasează goluri aiurea. Şi în sfârşit nu ne mai bazăm doar pe golurile lui Niculescu.

Chiar dacă jocul pe care-l afişează echipa ar trebui să îmi dea ocazia să afirm cu tărie că obiectivul pentru sezonul următor ar trebui să fie titlul, nu vreau să mă îmbăt cu apă rece. Mai avem mult de muncit până să ajungem să emitem pretenţii la titlu. E prea devreme să ne gândim aşa sus. Sufletul meu de “U”-ist îmi dictează că avem un lot care se bate oricând şi la orice oră pentru locul 1, dar dacă ar fi să fiu realist, sezonul viitor am putea să ne gândim doar la un loc de cupă europeană şi să lăsăm titlul pentru următorul an. Cred totuşi că încă nu avem maturitatea necesară să ne luptăm pentru titlul de campioană. Abia am scăpat de emoţiile retrogradării şi nu şade bine să avem asemenea gânduri măreţe încă, dar asta nu ar trebui să ne oprească să sperăm la fel ca oricare echipă la primul loc.

 

Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

  1. cu tot respectul care il am pentru echipa ta favorita,pentru suporterii ei, personal cred ca in urmatorii 3 ani nu puteti spera la titlul de campioana.e nevoie de mai mult decat jucatori buni cumparati. ar fi senzational,dar eu zic ca e mult prea greu; e nevoie de timp ca jucatorii sa intre mereu in teren cu gandul la victorie, indiferent de adversar, de omogenitate, care se va strica iar in vara, deoarce probabil o sa fie multe transferuri…si dupa mine Ionut Badea nu e omul care sa va duca acolo. si depinde cat de mult da “indicatii” walter, sa nu ajunga un al doilea cioban. ARDELENII!!! sunt stegar:)

  2. Ne putem gândi la orice atâta timp cât avem bani şi dacă vom aduce 2-3 fundaşi de calitate, peste cei de acum. Doar că eventualele şansele la o performanţă notabilă pentru “U” se vor suprapune cu interesele celorlalte cluburi “mari” ale ligii I… dar dacă Walter le poate ţine piept, foarte bine. Deci, mai bine un loc tot pe la mijlocul clasamentului şi poate cupa, ca la Braşov sezonul ăsta :)

  3. marcel: daca vom avea un management bun al echipei atunci eu zic ca vom avea sanse la un loc din prima parte a clasamentului. dar asa cum zici tu, e greu si avem nevoie de omogenitate, de jucatori care sa fie cu gandul numai la victorie. e greu, dar nu imposibil :)

    DlMuresan: Mie imi place cum se prezinta linia de fundasi centrali. in ultimele meciuri nu am mai luat goluri pe greseli de aparare ceea ce e un plus zic eu. dupa cum l-am vazut pe Walter de motivat sa castige la “U” nu cred ca va lasa garda jos nici in sezoanele ce vor urma. De cand a venit la noi a fost prin patronii de cluburi care a investit masiv in echipe, alaturi de Porumboiu si Niculae de la Astra.

  4. am uitat eu, dar ai precizat foarte bine: “un management bun”; cam ce lipseste la vaslui, au bani foarte multi, jucatori buni, dar cu circul care il face porumboiu si felul in care este condus clubul, doar un noroc chior le aduce titlul.poate chiar anul asta, dar nu din prisma evolutilor lor, ci parcursul rau al contracandidatelor. anul trecut inchegasera o echipa foarte buna, se legasera relatiile de joc, aveau multi jucatori peste media campionatului, dar au adus “galacticul” ala si o gramada de jucatori noi…si-au stricat tot. Le lipsesc si fanii, care nu sunt atat de numerosi.
    Oricum bafta multa si sa ne vedem la anul din nou in cupa, dar in finala!:)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>