HomeCompetitiiLiga lu' Mitica › Dominaţia capitalei în fotbal

Dominaţia capitalei în fotbal

A apus. Cele trei mari echipe bucureştene nu mai reprezintă demult un pericol în fotbalul românesc şi asta pentru că cei care le conduc au rămas la stadiul de las’ că merge şi aşa. În fiecare an, da’ în fiecare an, ei se bazează pe, să câştigăm titlul, să mergem în ligă, să luăm banii şi restul cum o vrea bunul Dumnezeu. Ce contează că ne facem de rahat, bine că am luat banii. O echipă de fotbal nu poate avea pretenţii la performanţă când conducătorii ei trag de ea ca să prindă un amărât de loc de cupă europeană sperând că odată ajunşi acolo  milioanele de euro care vin de la forul european le vor diminua datoriile.

Dinamo şi Rapid au datorii până-n gât, mă mir cum de reuşesc să mai activeze în prima ligă la ce scoruri au de plătit pe la instituţiile statului! Şi Manchester sau Barca au datorii, dar ele generează profit dintr-un singur meci acasă de îşi plătesc un sfert din datorii, la noi e cam greu cu asta.

De unde să vină profit când patronul scade salariile când vrea muşchiul lui nerespectând contractul jucătorului care a semnat la început pentru nişte bani ca apoi să se trezească peste câteva luni că primeşte mai puţini bani decât a semnat? Ăsta ce semn e, că e pe profit clubul cumva? Nu cred. Dacă îi scazi unui jucător salariul, nu te aştepta să joace la fel ca în prima zi. Pe principiul, joc/muncesc pe cât mă plăteşti. De unde să vină profit când suporterii nu mai vin la stadion din cauza proastei organizări şi a managementului defectuos de la club? De unde să vină profit când conducerea transferă tot felul de jucători anonimi aduşi de pe maidanele Africii şi tot felul de străinezi buni de nimic cu sume imense, iar în propria pepinieră se antrenează din greu tineri promiţători care n-au loc să-şi arate talentul din cauza negroteilor. La Dinamo, deciziile unei armate de acţionari se bat cap în cap, fiecare om din conducere cum i se năzăreşte o idee o aduce în discuţie. Un altul a văzut un jucător pe un DVD, altul a văzut pe youtube un jucător promiţător şi uite aşa din 10 străini câţi vin să joace în România dacă îs buni jumătate din ei îi bine.

De când n-a mai luat o echipă din Bucureşti campionatul? O, vericule, am pierdut şirul anilor! Echipele capitaliste nu mai sperie pe nimeni, fiecare îşi joacă şansa pe teren. Nimeni nu mai face diferenţa între echipe, că-i Steaua, Dinamo sau Rapid, oameni sunt şi ei. Nimeni nu mai pică în cur când vine Steaua sau Dinamo la ei în oraş pentru că nu mai există termenul de “granzi”. Nu ar trebui să ne mai mire că Gaz Metan joacă de la egal la egal cu echipele astea, sau Ceahlăul, echipă retrogradată recent, a bătut-o pe Steaua, sau Urziceniul e la al doilea sezon în care se află pe podium. Nu trebuie să ne mai mire deloc. Aşa se joacă fotbalul, pe teren, nu cu ordine stricte din lojă venite de la tovarăş că azi câştigăm cu orice preţ, vă daţi la o parte sau mai jucaţi fotbal în altă viaţă. Au trecut vremurile alea demult.

Provincia a ajuns să domine tabloul fotbalului românesc. Unde e linişte şi se investeşte cu cap se face performanţă, pentru unii se câştigă titlul iar pentru alţii e de ajunsă menţinerea cât mai mult în prima ligă (vezi Gloria Bistriţa, Oţelul, Gaz Metan) şi adunarea “forţelor” pentru a ataca un loc de cupă europeană sezonul viitor.

Social Share Counters

4 Comments.[ Leave a comment ]

  1. scandalul duce inevitabil la razboi, razboiul la moarte…

  2. Sper sa nu se ajunga pana acolo, la moarte, zic. Ca altfel s-ar alege praful de fotbal, si asa e vai de capul lui, daca se lasa cu moarte atunci chiar suntem de toata jena.

  3. Eu unul, ma bucur ca echipele din capitala nu mai sunt la putere. Mi se pare o dovada ca incet incet umbra regimului comunist se retrage. Nu este niciun secret faptul ca Steaua si Dinamo au fost favorizate in timpul regimului. Deci faptul ca provincia revine este un semn bun.
    Uitati-va in Anglia, Franta, Italia si veti vedea ca istoric si fotbalistic vorbind, nu sunt dominate de capitala.

  4. […] robbie on Pe valea Someşului…HD on Dominaţia capitalei în fotbalSile on Dominaţia capitalei în fotbalfanball on Dominaţia capitalei în fotbalSile on De început […]

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>