HomeCârcoteli sportive › Din ciclul “băiatu’ lui tata”, azi despre Teo Crăciunescu!

Din ciclul “băiatu’ lui tata”, azi despre Teo Crăciunescu!

Încep să se înmulţească partidele de Liga 1 în care plec scârbit şi dezamăgit de la stadion. Aseară, de la ora 21:30, Universitatea Cluj a primit vizita formaţiei Dinamo Bucureşti, pe Cluj Arena, în cadrul etapei a IX-a. Partida s-a încheiat cu un controversat scor de 2-1 pentru bucureşteni, viciat de cunoscutul arbitru cu ecuson FIFA, Teodor Crăciunescu, cunoscut datorită imaginii pe care o are tatăl său în arbitraj, mult mai titratul Ion Crăciunescu, nicidecum cunoscut datorită calităţilor pe care le are tânărul în această meserie.

Teo şi-a mai trecut în cont un meci făcut PRAF, al nu-ştiu-câtelea, că au fost destule har-domnului de-a lungul carierei sale de fluieraş. A dictat punctul cu var total aiurea în două rânduri, două faulturi inexistente în careu, câte unul de fiecare parte, mai întâi pentru “U” Cluj (‘8), apoi pentru Dinamo (’23), transformate cu succes de Viorel Dinu pentru gazde şi Dănciulescu pentru oaspeţi. Să mai menţionăm şi că marii arbitrii din Europa n-ar fi dictat penalty în urma respectivelor aşa-zise faulturi şi nimeni în lumea asta n-ar fi fluierat fault pentru aşa ceva, numai Teo Crăciunescu e mai special. O mostră de arbitraj de divizia judeţeană, că nici măcar la Liga a III-a nu-i putem include această prestaţie marca Teodor Crăciunescu. 

Tot mă întreb, şi mă întreb şi nu-mi răspunde nimeni, cum ajung oare arbitrii români să primească prestigiosul ecuson FIFA, cum ajung să prindă meciuri internaţionale când ei fac praf meciuri din Liga I, să nu mai vorbim de arbitrajele de Liga a 2-a şi a 3-a, cum trec de examenele şi probele care se dau pentru a fi numit arbitru? Vorbim de arbitri români acum, nu ne interesează străinii, pe ăştia îi avem, despre ăştia discutăm. Arbitrii români, indiferent despre cine vorbim, se pierd şi scapă meciul din mână. Dictează aiurea faulturi, cartonaşe galbene, văd offside-uri care nu există şi viceversa.

Şi nu înţeleg de ce insistă Crăciunescu senior ca să scoată din junele său un arbitru, vrea să-i calce pe urme, vrea să aibă cine să-i ducă numele mai departe în arbitraj? Ei bine, nu va reuşi niciodată să facă din Teodor un arbitru care să se ridice la nivelul lui, pentru că Teo nu e făcut pentru arbitraj, el e făcut pentru orice altceva, dar nu arbitru, vorba jurnalistului Florin Caramavrov pe twitter.

Dragă Teo, doar o vorbă să-ţi mai spun, în încheiere…

Cu deosebit respect, apucă-te de altceva că dacă mergi în ritmul ăsta, din arbitraj ajungi muritor de foame.

 

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>