HomeCârcoteli sportive › Demonstraţie de respect pentru proprii suporteri!

Demonstraţie de respect pentru proprii suporteri!

În fotbal, ca şi în multe alte sporturi, respectul pentru proprii suporteri există şi nu prea. Se spune că atunci când iubeşti o echipă cu sufletul, nu te uiţi la bani când o însoţeşti prin deplasări sau apare un nou produs în magazinul suporterului. Faci în aşa fel încât să aloci o părticică din inima ta echipei. Asta înseamnă să fii suporter! Să fii alături de echipă şi la bine, dar mai ales la greu. Şi când câştigă cu 4-0 acasă, dar şi când pierde cu 3-0 în deplasare. Asta e ceea ce defineşte un suporter adevărat.


FC Utrecht a pierdut la scor de neprezentare în deplasare la penultima clasată în prima ligă olandeză, De Graafschap. Totuşi, 128 de suporteri pătimaşi ai lui Utrecht au făcut deplasarea până în micuţa provincie olandeză Doetinchen pentru a-şi susţine formaţia. Şi nu au fost prea fericiţi de rezultatul înregistrat de echipa lor, dar scuzele nu au întârziat să apară, însuşi preşedintele echipei le-a cerut scuze suporterilor pentru această înfrângere usturătoare. În plus, decizia clubului a fost să le ofere banii înapoi celor care au făcut deplasarea la acest meci – o decizie unică în fotbalul batav.

Desigur, adevăraţii suporteri nu ar accepta niciodată să primească bani pentru a-şi susţine echipa, dar ceea ce contează este gestul conducerii şi respectului pe care îl acordă peluzei şi fanaticilor suporteri care merg cu echipa oriunde. Faptul că le pasă de relaţia pe care o au cu galeria contează cel mai mult. Tot respectul pentru asta! E un gest care ne face şi pe noi să ne dorim să-l vedem venit şi din partea conducerii cluburilor din România. Îndrăzim să visăm la o relaţie bazată pe respect între conducere şi peluză, respect care de multe ori la unele echipe româneşti nu există. Comunicarea între conducere şi peluză/suporteri nu există sau dacă există, se face greoi şi anevoios.

Rezumatul partidei De Graafschap-FC Utrecht 3-0 îl puteţi vedea AICI.

credit foto: sport365.ro
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>