HomeCârcoteli sportive › Demnitatea unui antrenor

Demnitatea unui antrenor

Un antrenor fără coloană vertebrală e un antrenor fără demnitate şi fără biluţe dacă-mi permiteţi formularea, care acceptă să fie călcat în picioare şi să-i fie terfelită imaginea, pentru nişte bani. Acela este antrenorul peste care se iau decizii, se aduc jucători plăcuţi de conducere nu doriţi de antrenor, a cărei decizii nu contează pentru patronat. Nu-l ia nimeni în seamă, nu se consultă nimeni cu el, când câştigă e cel mai bun antrenor, iar când pierde e cel mai prost. Sigur, acum probabil am descris tipul antrenorului ideal din fotbalul românesc: taci şi înghite, nu-ţi convine poţi să pleci.

La noi întotdeauna omul cu banii ştie mai bine. Ştie cine trebuie să fie titular, ce jucători să plece/vină, ce tactică trebuie jucată. Antrenorul e de multe ori de formă, prezenţa lui contează mai mult pe foaia de joc şi pentru licenţa A în antrenorat, uneori pentru imaginea sa de fost idol al tribunelor.

Cum antrenorii din România, unii dintre ei fireşte, acceptă să fie călcaţi în picioare, străinii de pildă, căci la ei trebuie să ne raportăm întotdeauna, sunt iarăşi excepţia. Ralf Rangnick şi-a prezentat demisia de la Hoffenheim după ce conducerea a hotărât să se implice în campania de transferuri a echipei peste capul antrenorului. Un jucător a fost pus pe lista de transferuri de către cei din conducere. La noi probabil că treaba asta ar fi fost trecută cu vederea de antrenor. Lucru care s-a lăsat cu o demisie şi postul de antrenor rămas vacant. Şi nu vorbim de un antrenor la 5 etape cum se foloseşte pe la noi, vorbim de antrenorul care dus echipa taman din liga a treia până-n prima, care este Bundesliga evident nu tăpşanele ligii lui Mitică.

Social Share Counters

3 Comments.[ Leave a comment ]

  1. La noi sunt foarte putini antrenori care au “coae”…la figurat ma refer. Printre ei cred ca se numara Piturca, Moldovan, poate si Dorinel Munteanu. In rest cei “fara coae” gasim pe mai toate bancile de rezerve.

  2. Piturca categoric, Dorinel partial, desi am dubii dupa ce a antrenat pe U Cluj. De Moldovan nu stiu sa-ti zic ca nu l-am urmarit mai indeaproape.

  3. Un antrenor cu demnitate este si Ionut Popa. Mi ar placea sa-l vad antrenor la Steaua. Doar asa pot redeveni stelist :)

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>