HomeFotbal european › Cronica etapei XII din Bundesliga

Cronica etapei XII din Bundesliga

Borussia Dortmund îşi asigură poziţia de lider. Mainz pierde pe propriul teren şi se desprinde de poziţia fruntaşă. Stuttgart obţine un punct la Kaiserslautern după ce a condus cu scorul de 3-0. Wolfsburg pierde încă o dată puncte importante după ce s-a aflat în avantaj pe tabelă. Schalke a obţinut un egal nesperat cu puţin ajutor din partea arbitrului Stark care nu a văzut un henţ evident la golul marcat de Huntelaar.

Borussia Dortmund – Hamburger SV 2 – 0

Lucas Barios si Kagawa in prim plan

Dortmund îşi continuă supremaţia în Bundesliga şi se distanţează la 7 puncte de locul 2, după un 2-0 administrat pe teren propriu formaţiei Hamburger. Golurile au fost marcate de Kagawa (’49) şi L. Barrios (’70). Această înfrângere nu o afectează prea mult pe Hamburger care rămâne la mijlocul clasamentului pe locul 8 cu 18 puncte.

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 0 – 0

Werder şi Frankfurt au înregistrat singurul scor alb al etapei, nici una dintre echipe nefiind în stare să marcheze. Ocaziile nu au lipsit de o parte şi de cealaltă, golurile s-au încăpăţânat să apară. Bremen nu s-a regăsit după înfrângerea suferită la Stuttgart, scor 6-0, şi continuă să coboare în clasament. Eintracht rămâne şi după această etapă în spatele plutonului fruntaş, pe locul 4.

Wolfsburg – Schalke 04 2 – 2

Ajutată şi de arbitrul Wolfgang Stark, Schalke 04 a obţinut maximum din partida cu Wolfsburg – un punct oferit cadou de către unul dintre arbitrii de top de pe tabloul FIFA. Wolfsburg a marcat prin Grafite (’11) şi Dzeko (’33), dar nu a reuşit să păstreze avantajul până la final. Schalke a redus din diferenţă în min. 39 prin Edu, iar Huntelaar aduce egalarea pentru oaspeţi în minutul 75 ajutându-se şi de mână. Nici Stark, dar nici tuşierul nu sesizează henţul văzut de toată lumea şi validează golul. Degeaba protestează gazdele, Stark rămâne ferm pe poziţii iar tabela arată 2 la 2. Nervii şi frustrarea gazdelor îl trimit pe Dejagah mai repede la cabine după o intrare criminală (’78). Ultimele 10 minute Schalke joacă cu un om în plus pe teren dar a reuşit să-şi adjudece victoria.

FC Koln – Borussia M’Gladbach 0 – 4

Cele două candidate la retrogradare au oferit un recital de goluri. Oaspeţii au dat, iar gazdele au luat. M’Gladbach a marcat de patru ori surclasând fără drept de apel lanterna roşie. Golurile au fost înscrise de Bobadilla (’51 şi ’90), Bradley (’70) şi Camargo (’82).

Kaiserslautern – Stuttgart 3 – 3

Probabil cel mai interesant meci al acestei etape. Stuttgart venea după victoria cu 6-0 contra lui Bremen iar Kaiserslautern după înfrângerea de la Leverkusen, 3-1. Oaspeţii nu trebuiau să aibă probleme în a-şi asigura victoria, în min. 50 era deja 0-3, golurile fiind marcate de Boka (’20), Cacau (’32) şi Gentner (’50 – pen), dar încă o dată ni s-a demonstrat că 3-0 e un scor periculos şi meciul se joacă până la ultimul fluier al arbitrului. Marica a fost din nou omul cu pasele decisive. Gazdele s-au motivat însă foarte bine şi pe principiul “nu mai avem nimic de pierdut” au egalat până la final prin Micanski (’58), Ilicevic (’76) şi Abel (’78).

St. Pauli – Bayer Leverkusen 0 – 1

Leverkusen a avut ceva de tras în meciul acesta, St. Pauli demonstrează meci de meci de ce merită să rămână în prima ligă practicând un fotbal plăcut ochiului. Gazdele ar fi luat un punct important dacă nu ar fi venit golul isbăvitor marcat de Augusto abia în minutul 81 care a trimis toate cele trei puncte la Bayer.

Mainz  – Hannover 0 – 1

Mainz a avut o evoluţie mult sub aşteptările publicului şi nu a mai arătat forma bună cu care început acest sezon. Hannover a luat toate cele trei puncte puse în joc, Pinto marcând în min. 44 şi stabilind scorul final. Deşi au jucat cu un om mai puţin timp de 20 de minute, Cherundolo primind al doilea galben în min. 68, Mainz nu a avut forţa necesară să întoarcă rezultatul în favoarea sa şi astfel rezultatul a rămas cel stabilit la finalul primei reprize.

Hoffenheim – Freiburg 0 – 1

Meciul a avut un ritm foarte ridicat, mingea a circulat repede de la o poartă la altă, ocaziile nu au lipsit iar golul isbăvitor a venit abia în min. 90. S-au întâlnit două echipe care înaintea acestei etape aveau acelaşi număr de puncte (18). Marile ocazii ale primei reprize au aparţinut gazdelor şi numai intervenţiile senzaţionale ale portarului au făcut ca să nu asistăm la o deschidere de scor în primul mitan. Ocaziile reprizei secunde au aparţinut oaspeţilor care au trecut în repetate rânduri pe lângă deschiderea scorului. Vârful lui Freiburg, Cisse, a adus victoria echipei sale în singurul minut de prelungire existent după ce a profitat de o gafă în apărarea Hoffenheimului şi a bombat mingea sub transversală.

Bayern Munchen – Nurnberg 3 – 0

Philipp Lahm

Bayern a învins la scor de neprezentare mult mai modesta formaţie Nurnberg şi se aproprie ameninţător de podium, după un start de sezon nu foarte convingător. Gomez a lovit pentru 1-0 în min. 10. Philipp Lahm a mărit diferenţa la 2-0 dintr-un penalty obţinut în minutul 57. Acelaşi Gomez a fost marcatorul celui de-al treilea gol în minutul 75 şi putea să realizeze hattrick-ul dacă nu ar fi ratat un penalty în minutul 87. Nurnberg a avut câteva ocazii notabile pe parcursul meciului, şuturi spectaculoase care l-au întins serios pe Butt, dar nu a pus deloc probleme elevilor lui Louis van Gaal.

foto: bundesliga.de
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>