HomeCârcoteli sportive › Cronica de Liga 1: XXVII şi XXVIII

Cronica de Liga 1: XXVII şi XXVIII

Multe răsturnări de situaţie au avut loc în etapa 27 şi 28 din sezonul competiţional 2011-2012. Dacă liderul CFR Cluj a pierdut ruşinos pe teren propriu împotriva revelaţiei acestui retur, Concordia Chiajna, iar Dinamo a învins pe Ceahlăul, visul dinamoviştilor de a deveni din nou lideri s-a năruit în următoarea etapă: CFR a recuperat avantajul pierdut cu o victorie şi, profitând de înfrângerea de pe teren propriu a lui Dinamo împotriva Braşovului, s-a distanţat din nou la trei puncte.

La titlu se dă în continuare o luptă acerbă între primele 5 poziţii (CFR, Rapid, Dinamo, Vaslui  şi Steaua). 55 de puncte are ocupanta locului întâi, urmată de trei echipe cu 52p, locul 5 având 50p. Şi în subsolul clasamentului se dau lupte grele în zona fierbinte, nu mai puţin de 6 echipe sunt angrenate în lupta pentru evitarea matineului din sezonul viitor.

Rezultatele şi marcatorii etapei a XXVII-a

Etapa cu numărul 27 numără 2 rezultate de egalitate înregistrate, 3 victorii ale gazdelor şi 3 victorii ale oaspeţilor.

 Astra Ploieşti 3 – 1 Oţelul Galaţi (Fata ’43,  Spadacio ’78, Fatai ’80 // Didi ’64)

Steaua Bucureşti 0 – 1 FC Vaslui (Wesley ’59)

CS Mioveni 1 – 2 Rapid Bucureşti (Năstăsie ’28 // Herea ‘3, Deac ’63)

Voinţa Sibiu 1 – 1 Petrolul Ploieşti (Zăgrean ‘6 // Hamza ’20)

CFR Cluj 2 – 4 Concordia Chiajna (Vranjes ’16, Ronny ’49 // Iordache ‘7, Krumov ’32, Rocha ’38, Alex ’43)

Dinamo Bucureşti 3 – 2 Ceahlăul Piatra Neamţ (Alexe ’50, ’53, Dănciulescu ’62 // Bădescu ’90, Golubovici ’93)

FC Braşov 1 – 1 U Cluj (Mateiu ’19 // Pele ’55)

Gaz Metan Mediaş 3 – 2 Pandurii Târgu Jiu (Frăsinescu ‘7, Fl. Lazăr ’25, Vitinho ’67 // Lemnaru ’43, Ibeh ’54)

FCM Târgu Mureş 2 – 1 Sportul Studenţesc (Ilyes ‘9, Astafei ’63 // Nistor ’79)

Cronica etapei a XXVIII-a

2 rezultate de egalitate încheiate – 4 victorii ale gazdelor – 3 victorii ale oaspeţilor

Concordia Chiajna 2 – 0 Voinţa Sibiu (Dinu ’38, Iordache ’74) 

Concordia lui Reghe continuă forma foate bună în care se află cu o nouă victorie şi a ajuns la a doua victorie după surpriza pe care a produs-o etapa trecută pe terenul liderului CFR Cluj. Voinţa a încasat două goluri, câte unul pe repriză şi mai are mult de tras pentru a se salva de la retrogradare.

FC Braşov 2 – 0 Dinamo Bucureşti (Distefano ’29, Ilijoski ’77)

Dinamo a ratat o bună oportunitate de a-şi asigura poziţia de lider şi cred că această înfrângere o va costa foarte mult la finalul sezonului. Braşovul s-a îndepărtat pentru un moment de zona fierbinte şi tind să cred că ne vor onora cu prezenţa în prima ligă şi sezonul următor.

Sportul Studenţesc 1 – 2 Gaz Metan Mediaş (A. Lungu ’55 // Bawab ’65, Roman ’68)

Cu această victorie din Regie, acolo unde Sportul e ca şi retrogradată, Gazul scapă deocamdată de emoţiile matineului.

U Cluj 0 – 1 Pandurii Târgu Jiu (C. Voiculeţ ’78)

Prima înfrângere după 7 meciuri pentru antrenorul Claudiu Niculescu, învins de Grigoraş, într-o partidă care nu a fost una spectaculoasă, joc apatic, atacuri sterile de ambele părţi. Apropierea sfârşitului de sezon s-a resimţit în lipsa acelei pofte de fotbal – căldura şi soarele dogoritor parcă le-a turnat plumb în picioare celor 22 de jucători. Universitatea are un complex împotriva gorjenilor, aceştia nereuşind să-i învingă până acum în nicio partidă.

FC Vaslui 2 – 1 Astra Ploieşti (N’Doye ’55, M. Constantin ’86 // Amorim ’32)

În această partidă s-au întâlnit două echipe în care s-au făcut investiţii serioase, iar care, din sezonul viitor, pot emite pretenţii la titlu. Vaslui încă e angrenată în lupta pentru câştigarea campionatului, ploieştenii sunt ieşiţi din obiectiv.

Ceahlăul Piatra Neamţ 0 – 2 CFR Cluj (Vranjes ’19, Camora ’93)

Profitând de pasul greşit făcut de Dinamo, CFR a mărit diferenţa în clasament la trei puncte. Nemţenii nu au contat deloc în atac, prea puţine ocazii de gol la poarta lui Beto, clujenii au dictat posesia jocului în favoarea lor, controlând autoritar partida.

Oţelul Galaţi 0 – 0 FCM Târgu Mureş

Doar un scor alb s-a înregistrat la Galaţi între actuala campionă şi FCM Târgu Mureş. Oaspeţii aveau nevoie ca de aer de trei puncte care le-ar fi asigurat o noapte liniştită înaintea perioadei extenuante cu meciuri din trei în trei zile.

Rapid Bucureşti 1 – 1 Steaua Bucureşti (N. Grigore ’33 // Tănase ’29).

Derby-ul etapei s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru ambele echipe angrenate în continuare în lupta pentru titlu. Atât Steaua, cât şi Rapid, aveau nevoie de o victorie pentru a ţine aproape de lider. N-a fost să fie.

Petrolul Ploieşti 3 – 1 CS Mioveni (AG –  Crăciun ‘6, Boudjemaa ’19, ’68 // Ayza ’76)

Victoria petroliştilor în faţa “lanternei” îi propulsează până pe primul loc retrogradabil (15 – 30p) şi emoţiile nu au dispărut pentru elevii lui Mulţescu. De partea cealaltă, Mioveniul e matematic retrogradată în eşalonul secund (12p).

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>