HomeCârcoteli sportive › Cronica de Liga 1: etapa a XIX-a

Cronica de Liga 1: etapa a XIX-a

Am intrat pe ultima sută de metri din acest sezon competiţional, au mai rămas 5 etape fără asta pe care o voi prezenta în acest articol,  cu meciuri din trei în trei zile, un adevărat chin pentru fotbalişti şi staff. Se acumulează oboseala, nervi, frustrări, iar toate astea se reflectă într-un joc apatic şi lent. Din această cauză multe dintre partide se încheie cu victorii la limită cu scoruri de 1-0, golul venind de multe ori pe fondul unei erori defensive.

Voinţa Sibiu 1 – 2 Ceahlăul Piatra Neamţ (Zăgrean ’81 // Golubovic ’62, Pavel ’63)

Nemţenii au rezolvat meciul cu două goluri la interval de un minut după o primă repriză slabă şi lipsită de prea multe ocazii de gol notabile. Voinţa a redus din diferenţă prin Zăgrean în ultimele 10 minute, dar nu a mai avut forţa necesară să întoarcă rezultatul sau să scoată cel puţin un punct.

Pandurii Târgu Jiu 1 – 1 Sportul Studenţesc (Cristea ’37 // Curelea ’64)

Sportul continuă să pună probleme în Liga 1 cu toate că zilele “studenţilor” pe prima scenă fotbalistică sunt numărate. A reuşit şi de această dată, în deplasarea la Târgu Jiu, acolo unde era victimă sigură cu echipa bine organizată a lui Grigoraş. A smuls un punct graţie golului reuşit de Costin Curelea şi a reuşit să ţină cu dinţii de rezultat până la final.

CFR Cluj 1 – 0 FC Braşov (Kapetanos ’47)

CFR a câştigat din nou cu cântec o partidă de Liga 1, adversarii şi contracandidatele la titlu acuzându-i dur pe feroviari de jocuri de culise la această partidă. Kapetanos se pare că a devenit jucător providenţial în jocul clujenilor, fiind omul cu golul decisiv în ultimele partide.

FCM Târgu Mureş 2 – 3 FC Vaslui (Apostu ’44, AG – Farkas ’60 // Wesley ’11, ’75, Temwanjera ’38)

Meci frumos, cinci goluri şi multe răsturnări de situaţie am avut parte la Târgu Mureş. Vaslui era angrenată în lupta pentru titlu în timp ce gazdele în lupta pentru evitarea retrogradării. Ambele echipe jucau pentru o miză. Brazilianul Wesley, aflat într-o creştere de formă, a fost decisiv pentru moldoveni, reuşind două goluri care o ţine pe FC Vaslui aproape de lider. Să vedem dacă va reuşi Adrian Porumboiu să-l mai ţină pe Wesley la Vaslui, mai ales pentru jocul foarte bun arătat în ultimele partide.

Astra Ploieşti 0 – 1 Rapid Bucureşti (N. Grigore ’50)

Rapid a câştigat duelul cu foştii rapidişti care încearcă să formeze o echipe la Astra, tandemul Dinu Vamă-Mircea Rednic, graţie golului lui Nicolae Grigore la cinci minute de la reluarea reprizei secunde, iar astfel băieţii lui Răzvan Lucescu se menţin şi ei în lupta pentru campionat. Meciul în sine a fost destul de şters şi puţin cam prea tacticizat, lipsind ocaziile şi spectacolul.

Dinamo Bucureşti 2 – 2 U Cluj (Curtean ’26, Matei ’85 // V. Morar ’62, Cristea ’90)

Universitatea Cluj îşi continuă invincibilitatea împotriva lui Dinamo, smulgând şi de această dată un punct din Ştefan cel Mare, graţie golului reuşit de fostul-dinamovist Adrian Cristea cu o reuşită de generic în ultimul minut de joc. Clujenii au demonstrat că au caracter, în ciuda faptului că majoritatea i-au acuzat că se vor da la o parte pentru ca Dinamo să o prindă pe CFR din urmă.

CS Mioveni 1 – 3 Concordia Chiajna (Năstăsie ‘2 // Paulinho ’22, Filip ’68, Dinu ’86)

O nouă victorie pentru Chiajna, un nou meci bun făcut de băieţii pregătiţi de Reghecampf, de această dată pe terenul “lanternei roşii”. Mioveniul a început promiţător partida şi la două minute de la fluierul de start a deschis scorul prin Năstăsie. Dar atât, căci Concordia a întors rezultatul până la final.

Steaua Bucureşti 2 – 1 Petrolul Ploieşti (T. Bălan ’39, Nikolici ’83 // Hamza ’33)

Steaua s-a impus cu greu în Ghencea contra unei formaţii a Petrolului bine pregătite tactic de Mulţescu. Hamza a reuşit deschiderea scorului, dar bucuria oaspeţilor nu a durat decât 6 minute, Tibi Bălan restabilind egalitatea. Nikolici, jucătorul la care i se pregăteşte despărţirea de roş-albasţri, a adus trei puncte mari graţie golului său reuşit în minutul 83. E ciudat cum fix jucătorii care nu mai sunt doriţi de patron la Steaua aduc cele mai multe puncte echipei şi dau randamentul cel mai bun.

Gaz Metan 1 – 0 Oţelul Galaţi (Vitinho ’73)

Oţelul Galaţi pare doar o umbră a echipei care câştiga titlul în sezonul trecut. Gazul s-a impus pe teren propriu împotriva campioanei în exerciţiu, iar Dorinel are multe de îngrijorare pentru sezonul următor.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>