HomeAnalize › Corupţia învinge încă o dată. Inculpaţii zburdă în voie!

Corupţia învinge încă o dată. Inculpaţii zburdă în voie!

După cum bine cred că aţi aflat deja, toţi cei 8 inculpaţi în Dosarul Transferurilor au fost achitaţi şi vor putea să zburde în continuare în voie făcându-şi afacerile murdare fără să fie deranjaţi de nimeni, iar, firesc, vine întrebarea pe care ne-o punem cu toţii după aflarea acestui verdict: cât mai costă o achitare în ziua de azi? Judecătoria i-a scos “curaţi” pe cei implicaţi în poate cel mai important dosar care s-a judecat vreodată legat de fotbal, însă o ţară întreagă ştie că atât de “curaţi” sunt aceşti oameni cât e de curată o latrină din curtea unui localnic.

Cristian Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Gigi Neţoiu, Fraţii Becali şi Jean Pădureanu, cunoscut de toată lumea drept “Tata Jean”, reprezintă focarul de infecţie care parazitează fotbalul românesc de ani buni, fără să-l includem aici pe Gică Popescu, care nu merită să fie asociat cu scursurile. Restul în schimb, fac parte din acea categorie de oameni de fotbal care au ridicat corupţia la rang de artă şi din hoţie brăţară de aur au făcut.

Dacă ajungi să zici despre Jean Pădureanu, regele neîncoronat al blaturilor în România, sau despre bişniţarul Ioan Becali, cunoscut ca şi Giovanni, că sunt “curaţi”, chiar nu mai poate fi nimic de spus. Degeaba scriem noi ce scriem, îi înjurăm şi strigăm în gura mare pentru că nu ne aude nimeni. În timp ce noi refulăm pe bloguri, prin ziare şi pe unde apucăm, aceşti şmecheraşi de mahala îşi continuă activitatea nestingheriţi.

Din acest moment, mi-am luat angajamentul în faţa voastră ca de fiecare dată când voi mai face vreo referire la aceste personaje, să adaug şi cuvântul INCULPAT în faţa numelui. Pentru că indiferent de rezultatul verdictului, fiecare va rămâne de acum înainte, pe vecie, un inculpat.

Între timp “Cazul Valiza” s-a amânat pentru a treia oară, iar termenul final a fost programat pe 17 aprilie. Pe 17 se va amâna din nou motivându-se că tocmai au trecut sfintele sărbători şi încă nu s-au întors judecătorii din concediu. Şi uite aşa, trec zilele şi se scurg banii pe cheltuieli de judecată.

Dosarul Transferurilor a avut până acum 42 de termene conform GSP şi 1134 de zile scurse de la începutul procesului. “Cazul Valiza” – 29 de termene – 1167 de zile de la începutul procesului. Despre asta-i vorba.

foto: gsp.ro
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>