HomeFotbal european › Complexul Lyon!

Complexul Lyon!

Aseară, Real Madrid nu a reuşit să treacă de Lyon în prima mansa a optimilor Champions League. Spaniolii au reuşit să scoată un rezultat de egalitate (1-1) pe terenul echipei franceze, dar desigur, Olympique Lyon e un adversar bine cunoscut pentru spanioli şi un coşmar pentru fanii Blanco, iar din acest motiv rămân destul de optimişti după egalul de aseară.

A fost un meci strâns, după părerea mea prea tacticizat. În prima parte suporterii echipei din Madrid au avut ceva emoţii la ieşirea hazardată a lui Casillas, dar până la urmă faza s-a terminat bine pentru albi. Jucătorii Realului au ieşit montaţi şi concentraţi pe teren, având o posesie mai bună tot meciul, dar la final contează rezultatul. Francezii s-au apărat bine, au „pus un zid” în faţa porţii lui Lloris, de care spaniolii nu prea au trecut. De foarte multe ori, meciul părea că e de handbal şi nu de fotbal, francezii apărându-se ca pe semicerc, iar spaniolii pasând pentru a găsi cumva o breşă de pătrundere.

Repriza a doua a adus mai multă dinamică jocului, ulterior venind şi golurile. Mourinho a avut o mutare extrem de inspirată, trimiţându-l în teren pe Benzema, care a şi marcat după câteva secunde de la intrarea pe gazon. Ex-Lyonezul nu şi-a manifestat bucuria după gol din respect pentru fosta sa echipă, dar preşedintele Florentino Perez a făcut un gest total atipic lui, ridicându-se în picioare si aplaudând golul marcat de echipa sa.

Spaniolii s-au relaxat prea repede şi asta s-a văzut pe tabela de marcaj, deoarece în minutul 83 Gomis a egalat la o greşeală a defensivei spaniole.

Per ansamblu Real a jucat bine, dar încă nu au un joc de echipă care să convingă, defensiva fiind de multe ori nesigură. Ronaldo de multe ori e prea egoist şi nu dă drumul la pasă, preferând un dribling în plus. Aseară Ozil nu prea s-a văzut, a jucat destul de şters, de multe ori văzându-se lipsa de idei a neamţului. Di Maria mi-a plăcut, se vede că e în formă şi vede jocul bine, plus înţelegându-se bine cu Ronaldo, reuşind să lege pase utile, declanşând atacuri periculoase. Acest meci a fost primul examen important din acest an pentru Real. Dacă vor să câştige Champions League trebuie să joace mult mai autoritar, să marcheze de mai multe ori, deoarece fundaşii încă sunt o problemă pentru spanioli.

Vom vedea în retur dacă vor trece de complexul Lyon şi dacă vor rupe blestemul optimilor de finală din Champions League.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>