HomeCârcoteli sportive › Blatul nostru, stăpânul nostru!

Blatul nostru, stăpânul nostru!

Într-un fotbal condus de tot felul de interese personale şi meschine, unde apar mai des acuzaţiile de blat şi aranjamente decât trenurile în Gara de Nord, presa sportivă, ahtiată după senzaţional de cele mai multe ori, publică din când în când câte un material cu astfel de acuzaţii, pe care nu ştii dacă să le crezi sau nu, mai ales atunci când ele vin nedovedite în vreun fel.

Cotidianul PROSPORT a publicat nişte acuzaţii grave la adresa Viitorului Constanţa, cum că anumiţi oameni din conducerea clubului patronat de regele Gică Hagi ar fi aranjat meciul cu Săgeata Năvodari din ultima etapă a sezonului trecut pentru a fi siguri de promovarea în prima ligă. Au câştigat meciul cu 2-0, dar acuzaţiile gazetăreşti se bazează pe mărturia a 4 oameni din fotbal, care, sub protecţia anonimatului, au dat în vileag toate faptele care s-au petrecut la acel meci. Mărturiile lor arată că Săgeata ar fi primit 10.000 de euro pentru a le da meciul celor de la Viitorul, evitând voit să titularizeze anumiţi jucători cheie în această partidă. Antrenorul de la acea vreme la Săgeata era Aurel Şunda, un mai vechi antrenor al campioanei CFR, dinainte ca echipa vişinie să înceapă să cunoască gustul performanţei.

Desigur, astfel de supoziţii bombastice nu valorează nimic fără nişte dovezi serioase care să confirme, sau infirme, astfel de fapte deosebit de grave. De ştiut, ştim cu toţii că se fac blaturi în România, nu mai e niciun secret pentru nimeni că se umblă cu japca şi valizele  în Liga 1, darămite prin ligile inferioare, dar nu putem să aruncăm chiar aşa cu acuzaţii în stânga şi-n dreapta ascunzându-ne sub protecţia anonimatului, că nu faci decât să destabilizezi o echipă, să distrugi munca unor oameni care au asudat din greu să obţină acea promovare.

Eu personal nu cred că o astfel de acuzaţie e adevărată, nu cred că un om ca Hagi s-ar preta la astfel de lucruri murdare pentru a face performanţă după ce a investit cât a investit în Academie, să-şi păteze imaginea cu golănisme din acestea, după ce şi-a creat o pepinieră importantă de jucători şi e singurul om din fotbalul românesc care dă ocazia tinerilor să se afirme în fotbalul mare şi are încredere în ei, oferindu-le condiţii de lux în cantonamente. Nu prea îmi vine să cred că un om corect care şi-a construit întreaga carieră prin muncă asiduă şi care a promovat îndelung ideea că pentru a face performanţă în fotbal ai nevoie de multă muncă, răbdare şi pasiune, ar avea angajaţi care să-l lucreze pe la spate. Mi-e greu să cred acest lucru.

Dacă aceste acuzaţii se dovedesc a fi adevărate, sper că cel (sau cei) din conducerea Viitorului va (vor) avea un dram de demnitate şi să-şi dea singur/i demisia, pentru că eu nu cred că asta s-ar fi întâmplat cu ştirea lui Hagi.

credit foto: sport.bzi.ro
Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>