HomeCârcoteli sportive › Barcelona a încheiat anul 2011 cu un trofeu!

Barcelona a încheiat anul 2011 cu un trofeu!

Vă mai aduceţi aminte de epoca în care brazilienii erau cei mai buni jucători din lume şi chiar contau în fotbalul mondial, iar toate echipele se băteau pe ei? Ei bine, da, a fost o epocă, care s-a încheiat, acum există maşinăria de fotbal ce poartă denumirea de Barcelona, înmatriculată în 1889.

Catalanii au surclasat cea mai bună echipă sudamericană, Santos, cu un neverosimil 4-0 (3-0), şi şi-au adjudecat trofeul Campionatului Mondial al Cluburilor. Vedeta Neymar a fost anihilată perfect de apărarea coordonată impetuos de căpitalul Puyol, iar la pauză tabela arăta 3-0, marcatorii fiind trioul de senzaţie Messi – Xavi – Fabregas. Singura ocazie a brazilienilor i-a aparţinut lui Borges în minutul 25, şut prins fără probleme de Valdez. În rest, acelaşi joc cu care ne-a obişnuit trupa lui Guardiola – pase scurte şi halucinante, dominaţie categorică, posesie undeva pe la 70%.

În repriza a doua, Barca a redus din turaţie, reuşind doar un gol în poarta lui Rafael, de la acelaşi Messi (’82), care a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat tot ce i-a stat în cale şi a înscris pentru 4-0, dar tot a ţinut meciul sub control, Santos neajungând de prea multe ori la poartă, Neymar fiind cel care l-a solicitat cel mai mult pe Valdez. Posesia a fost categorică în favoarea spaniolilor, undeva tot pe la 70%.

Iar întrebarea care stă pe buzele tuturor acum, se concretizează oare transferul lui Neymar pe Nou Camp în pauza de iarnă? Pentru că nevoie are Guardiola de el, cu Villa pe tuşă 4-5 luni, iar Alexis Sanchez incert, atacul stă în Messi, Pedro sau Cuenca, cu Iniesta şi Xavi în spatele lor.

Oricum, părerea mea despre jocul Barcelonei mi-o păstrez în continuare – echipa asta e de pe altă planetă la cum joacă. Absolutamente remarcabil cum stau în teren, cum leagă pasele, ce relaţii de joc bine închegate au şi ce control al balonului de excepţie poate avea acest Xavi, care dacă nu va fi următorul Balon de Aur fotbalul nu e corect.

foto

 

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>