HomeFotbal european › Anglia, templul fotbalului fără doar şi poate

Anglia, templul fotbalului fără doar şi poate

Perioada sărbătorilor de iarnă e un pic neplăcută pentru microbişti şi pariori, dar nu într-un sens rău evident, ci pentru că toate campionatele de fotbal intră în vacanţă, unele subit din cauza stării vremii, altele din cauza programului. Toate mai puţin unul singur: Premier League, care a rezistat cel mai mult Doamne dă-i sănătate. Şi nu putem decât să-i fim recunoscători pentru asta zeului fotbal că ne-a dat ocazia să vedem regalul fotbalistic din templul fotbalului în acest weekend, pentru că zău dacă nu muream de plictiseală la ce program dezamăgitor am avut de Crăciun în acest an.

Cum Crăciunul se sărbătoreşte în familie, inevitabil trebuie să te uiţi la televizor pentru că nu ai ce altceva să faci, nu poţi să tot stai pe internet, ma stai un pic, mai verifici contul de facebook, de twitter, dar mai dai şi pe la televizor. Meciurile de fotbal din acest weekend au picat la ţanc, fix atunci când aveam cea mai mare nevoie de ele. Dar pe mine altceva m-a fascinat la englezi după ce am urmărit meciurile din acest weekend, şi nu doar acum, lucrul ăsta l-am observat de mult timp de când urmăresc fotbalul englez. Faptul că de Crăciun, pe 24-25 şi 26 decembrie toate stadioanele din Anglia unde s-a jucat au fost pline e o dovadă că acolo se mănâncă fotbal pe pâine. S-a jucat cu casa închisă, frate! De Crăciun! Fără îndoială englezii sunt cei care respiră fotbalul de gală în Europa, nu spaniolii cu tiki-taka lor, nu italienii cu catenaccio-ul lor, nu nemţii. Englezii, frate, englezii sunt profesorii fotbalului. Ei sunt cei care predau cursul de fotbal la ora actuală, atât pe teren cât şi în tribune.

Anul viitor, în 2011 fireşte, vreau să fac tot posibilul să ajung în templul fotbalului, să trăiesc pe viu atmosfera aia senzaţională, pentru că am ajuns să cred că ai trăit degeaba dacă n-ai fost un stadion englez.

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>