HomeAnalize › Alternativele lui Piturca la nationala sunt putine

Alternativele lui Piturca la nationala sunt putine

piturcaAjungem sa criticam de fiecare data evolutia echipei noastre nationale, in fiecare meci, oficial sau amical, ii luam la misto pe baieti, comentam ironic selectia antrenorului si tactica folosita. Suntem o tara cu 22 de milioane de antrenori, toti ne pricepem mai bine la fotbal decat Guardiola sau Ferguson, sau cel putin asta credem noi. Realitatea e ca la carcotit si dat din gura suntem campioni mondiali fara un adversar redutabil.

Ne-am obisnuit sa ne criticam nationala cu fiecare ocazie ivita, am criticat-o la greu si cand era antrenata de Razvan si acum cand e antrenata de Piturca, si sunt convins ca o vom critica si cand in locul lui Piti va veni alt antrenor, indiferent cine e. Asa suntem noi, un popor mai carcotas.

Adevarul este ca, Piturca NU are prea multe alternative din care sa faca selectia! Si asta ar trebui sa o vada toata lumea, ducem lipsa de jucatori care sa se ridice la nivelul fotbalului pe care il asteptam noi de la echipa nationala, iar asta ar trebui sa fie marea problema. Pentru ca pana ies primii jucatori din Academia regelului Hagi mai avem de asteptat ceva timp. Noi asteptam un fotbal de nivelul Generatiei de Aur, asa am fost invatati, dar pana acolo mai avem mult de tras.

Ma uit peste convocarile facute pentru partidele cu Luxemburg si Franta si realizez ca cei selectionati acum sunt cam cele mai bune variante pe care le avem la ora actuala, cei mai in forma si mai bine pregatiti jucatori.

Nici mie nu imi place colonia stelista ce s-a format la prima reprezentativa, dar, trebuie sa recunoastem ca, la ora actuala, Steaua are cel mai valoros lot, deci Piturca are mai multe alternative pentru realizarea selectiei de la ei, iar odata cu ultimele achizitii perfectate, Goga si Balan, plus fratii Costea, sa nu ne miram daca atacul nationalei va fi format dintr-un trident ofensiv suta la suta stelist in viitorul apropiat.

Cu cateva exceptii, selectia lui Piturca e cea pe care as fi facut-o si eu, ca suporter si simplu spectator al fenomenului, fara o expertiza avizata de o comisie speciala. Daca m-ar fi intrebat cineva ce jucatori as lua la nationala pentru meciul cu Luxemburg si Franta, as zice asa: Paraschiv (Otelul), Astafei (Targu Mures), Niculae (Dinamo), Muresan (CFR Cluj), Pancu (Rapid).

Ce daca Pancu si Niculae au o varsta totusi, avem nevoie si de oameni cu experienta care sa impuna putin respect pe teren, iar evolutia lor din ultimele etape la echipa de club ne dovedeste ca inca mai au destule resurse. Langa junele Chiriches de exemplu trebuie un Pancu, Niculae ori chiar Niculescu ca sa ii dea incredere. Si, pe langa cei enumerati mai sus, nu i-as scapa din vedere pe cativa jucatori promitatori care pot ajuta foarte mult nationala datorita calitatiilor pe care le au: Tanasa (Mioveni), Cristea (U Cluj), Cojocnean (U Cluj), Parvulescu (Medias), M. Costea (Steaua), Goga (Steaua), Fl. Costea (Steaua) si cred ca daca mai sap un pic printre talentele inca neslefuite bine din fotbalul romanesc mai gasesc cateva nume.

foto

 

Social Share Counters

5 Comments.[ Leave a comment ]

 1. Da, sunt putine. Sigur ai dreptate cand spui ca avem cu totii senzatia ca ne pricepem si suntem carcotasi.
  Eu raman carcotas:
  – dupa prima convocare, l-am urmarit pe Chiriches. A jucat prost in toate meciurile;
  – Tanase este absent din joc si asta-i cazul fericit; altfel, mai si strica. N-ar trebui sa joace nici la Steaua.
  In afara celor 2 mai sus mentionati , prima echipa probabila pare ok. Sigur ca si prezenta lui Cocis e un semn de intrebare, dar fiecare antrenor are pasarelele lui.

 2. Yeah, that’s the titekc, sir or ma’am

 3. Thanks for taking the time to post. It’s lifted the level of debate

 4. STORM / 24 Mayıs 2012Cocugunu veren anne nerede kullanildi ki ben ilk defa gordum baska hangi oyunda kullanildi hicbir fikrim yok,uvey evlat muamelesi xDCevaplamak için giriş yapın

 5. Heeeee! yo ya sabía que Scott era daltónico porque ya lo había contado en otra radio! si, si, le sigo la carrera a Diego Scott! ja,ja.Pero lamento decirte que no sos el primer daltónico que “conozco”.bue, para que no te sientas ,mal, te comunico que yo también vengo fallada en mi visión… tengo miopía. si,si. podía hereder cualquier cosa de mi familia pero… heredé la miopía. Que le voy a hacer… al menos, los otros sentidos se me agudizaron más!Y bue, hay que mirarle el lado positivo a las cosas!

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>