HomeCârcoteli sportive › AC Milan: suporterii sunt de acord, Ibrahimovic și Thiago pot pleca la PSG

AC Milan: suporterii sunt de acord, Ibrahimovic și Thiago pot pleca la PSG

Zlatan Ibrahimovic si Thiago SIlva

Aceasta este o perioadă destul de frenetică cu privire la „Calciomercato”-ul echipei AC Milan. Această vară ar putea fi un moment crucial, în care clubul ar putea rupe definitiv legătura cu trecutul, concentrându-se pe formarea unei echipe competitive tânără. Acest an au plecat din echipă diferiți “senatori”, precum Alessandro Nesta (la Montreal Impact), Clarence Seedorf (la Botafogo), Gennaro Gattuso (la Sion), Inzaghi și Zambrotta (aceștia din urmă nesemnând încă cu alte echipe). Dacă luăm în considerare că Abbiati între timp a mai evoluat la Atletico Madrid și la Juventus, singurul veteran adevărat al echipei a rămas Marco Ambrosini.

Ca urmare a ofertei de 75 de milioane de euro făcută de către clubul francez PSG, următorii doi stâlpi care ar putea părăsi echipa sunt Zlatan Ibrahimovic și Thiago Silva. Cu privire la cote pariuri, cedarea suedezului a scăzut de la 7.00 la 1.90. Adriano Galliani, directorul sportiv al clubului analizează în amănunt situația alături de președintele Silvio Berlusconi. Pe de o parte, echipa i-ar putea ține la Milano pe cei doi campioni, fiind nevoită însă să nu mai achiziționeze jucători după sosirile pe buget a lui Montolivo, Constant, Traore, Gabriel și Acerbi. Pe cealaltă parte, Milan ar putea să-i lase să plece, reducând astfel salariile în mod semnificativ, ceea ce le-ar permite italienilor achiziționarea altor jucători. În caz de cedare a celor doi jucători, vicecampioana Italiei ar economisi în jur de 170 de milioane de euro, din care 100 doar din salarii. Această sumă i-ar permite clubului să construiască o echipă de tot respectul, în ciuda plecării acestor doi campioni.

În aceste ore se fac mai multe speculații asupra jucătorilor care ar putea fi achiziționați în caz de transfer a lui Ibrahimovic și Thiago Silva. Aceștia ar putea fi Dzeko sau Tevez în atac, Kolarov pe banda stângă, Diarra, Sahin sau Xavi Alonso pe mediană, sau Ogbonna și Astori în apărare. Toți aceștia sunt jucători destul de tineri, în afară de campionul spaniol, care ar putea rămâne totuși la San Siro pe următorii 10 ani (ca și Seedorf, Nesta, Inzaghi…).

Între timp, antrenorul Allegri a declarat că speră ca conducerea clubului să nu-i cedeze pe cei doi jucători, însă ar putea și el să facă parte din trecut, având în vedere că Milan ar vrea să-i predea cârma echipei lui Guardiola, însă aceasta este o altă poveste.

 

Citește ultimele știri Formula 1 de la Silverstone pe bet365.com

Social Share Counters

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>